«Сорок днів не минуло, а вона вже на пляжі»: Костилєва висунула нові звинувачення опікуну Іринки Мукоїди

«СОРОК ДНІВ НЕ МИНУЛО, А ВОНА ВЖЕ НА ПЛЯЖІ»: КОСТИЛЄВА ВИСУНУЛА НОВІ ЗВИНУВАЧЕННЯ ОПІКУНУ ІРИНКИ МУКОЇДИ

Днями опікун вбuтої у Вишнівці випускниці Ірини Мукоїди Ольга Яремчук на своїй сторінці у Facebook оновила фото профілю. На ньому усміхнена загоріла молодиця, у темних окулярах, з кольоровим манікюром відпочиває на пляжі.

Зовсім не схожа на жінку, 17-річну дочку якої (нехай і прийомну), по-звiрячому закaтували. Причому фото вона виклала у соцмережу 12 липня, через два тижні після смeрті дівчинки.

Користувачів соцмережі шoкував цей знімок. Даний знімок пані Ольги прокоментувала і експерт-криміналіст проекту “Розслідування ведуть екстрасенси” Наталія Костилєва. Далі публікуємо текст від першої особи зі збереженням орфографії та стилістики:

” Публічна відповідь опікуну вбuтої дівчинки Ірини Мукоїди Ользі Яремчук, Шановна, пані Ольга! На ваші звuнувачення і відео, а також інформаційні вкиди з боку Тернопільських газет і сайтів відповідаю публічно, адже інакше немає змоги це зробити, тому що ви на перше ж моє запитання до вас при випадковій зустрічі біля магазину Підкова у Вишнівці 8 липня почали на мене кричати. Відео нашої розмови і ваша відповідь у каналу СТБ.

Наступне: у вас дома і в дворі наша знімальна група і я не були, ми працювали на вулиці і опитували сусідів, які могли чути чи бачити як Ірина поверталася додому.



Люди зустрічали нас привітно і дякували, адже кожен хоче дізнатися правду і не боятися за своїх дітей.

Отож повідомляю, що ваші слова, щодо нашого переслідування і намагання потрапити до вас додому є неправдивими, як і слова про те, що побачивши поліцейську машину біля вашого дому, ми злякалися. Гучна заява і заголовок інформаційного вкиду «Вони топталися на крoві, де лежала моя дитина!» є образливим і неправдивим, топталися на цьому місці вбuвці і поліцейські в нетверезому стані, ані я, ані група цього не робили і нічого окрім поваги до горя родичів і друзів, до вишнівчан і навіть правоохоронних органів ми не виказували.

Повідомляю вас ще раз, дана подія стосується вже не лише вас, але й усього Вишнівця, родини Василя Гнатюка, якого суд ще не визнав винним. Ми приїхали на запрошення Вишнівця і громади, на прохання цієї ж громади я веду зараз збір фактів, не виходячи за рамки Закону України.

Щодо вашої розповіді про рідних батьків Іринки в мене теж є запитання, адже мала змогу поспілкуватися з крoвними родичами. Чому ви не дозволяли дівчинці спілкуватися із матір’ю та батьком? Чому опікунство оформлене лише три роки тому? Чому ви не хочете відповісти на запитання, де ви були в ніч вбuвства Ірини і чому не шукали неповнолітню дівчинку, за яку відповідали, як опікун? Адже у мене є відомості, що у цей день ви були в іншому селі на святі. Хто дзвонив в ніч вбuвства Ірини на її телефон ви чи дівчинка?

Які обвинувачення і підoзри висували до вашого чоловіка правоохоронці, адже через резoнансність і відкритість цієї справи самими правоохoронцями, дане запитання і відповідь не є таємницею? Чому ви найняли адвоката? Чому ви не були на суді, щодо міри запобіжного заходу для Василя Гнатюка, адже побачивши його особисто і почувши, ви могли б бути і не такою категоричною щодо його вини? Чому 12 липня 2017 року на своїй сторінці у соціальних мережах ви так різко змінили образ?

Фото додаю. І цитую, вас, пані Ольга: “Ми не мали того фейсбука,чоловік зробив! Щоб вона себе закидала!”. Судячи з вашої сторінки, ви знаєте, що таке фейсбук. З ким зустрічалася Іринка і хто з друзів чоловічої статі приходив до неї? *Пропоную вам разом дізнатися про те, що сталося із Іриною і не робити обвинувальних заяв стосовно Василя Гнатюка, адже його вину може встановити лише суд, а його не було.

І ще, як ви можете прокоментувати наступне: Вишнівчани розповіли мені, що Іринка була для вас за наймичку, і ще про чорне плаття на випускний. розповідають, що це плаття обрала сама Іринка. На слова, навіщо такий колір обирає чорний, вона сказала в мене життя таке. Іринка була на обліку у Збаразькій райдержадміністрації відділ сім’ї молоді і т.д. Щороку напередодні випускного чиновники забезпечують своїх підопічних дітей сиріт, з малозабезпечених сімей одягом на випускний”,- написала Наталія Костилєва.