Ніж, який знайшли на місці вбивства дівчинки – фейковий? (думка незалежних експертів)

Ніж, який знайшли на місці вбивства дівчинки – фейковий? (думка незалежних експертів)

Розслідування безжального вбивства юної дівчини набуває все гостріших поворотів. Зневірившись у “фактах”, наданих правоохоронцями, мешканці не лише Тернопільщини, а й усієї країни, все частіше спираються на слова експерта-криміналіста Наталії Костилевої, яка приїхала до Вишнівця з метою вчинити правосуддя.

На своїй сторінці в соцмережі жінка не перестає викладати все нові гіпотези щодо непричетності 16-річного хлопця до злочину. Цього разу вона висловила свої сумніви стосовно знаряддя вбивства, посилаючись на слова експертів:

“Великий палець займає близько 60% площі ефективного захвату на рукоятці ножа. Без нього зробити точний смертельний удар в серці, пробити тканини одним ударом – неможливо.

Я звернулась за допомогою до майстрів, які виготовляють ножі, моїх знайомих по виставках “Сталева межа”, а також до тренера по навчанню користування холодною зброєю наших військових. Надіслала фото потерпілої і підозрюваного, фото так званого “знаряддя вбивства”, яке ви бачите зараз під цим постом, дані по вазі і росту, відсутності великого пальця в підозрюваного на правій руці і вбитої Ірини Мукоїди. І ось що мені відповіли та сказали, що готові виступити експертами на суді.



Імена цих експертів повідомимо в письмовому вигляді для запрошення зі сторони захисту в суд. Отже:

Офіцер ВС: “Наташа, я уважно оглянув і проаналізував матеріали, які Ви мені надіслали, а також протокол показів підозрюваного і не можу не втрутитись. Але, по черзі. Поліція. Чорні пояси. Солдати. Зеки. “Круті”. Спостерігається широке різноманіття спеціалістів і інструкторів по володінню ножами. Кожному є що запропонувати, але знання будь-кого з них рясніють пробілами. Багато прихильників традиційних бойових мистецтв поняття не мають про суворі реалії вулиць, правду яких можуть розповісти лише поліцейські. Солдати, які мають бойовий досвід і бувалі працівники спецслужб можуть не розуміти теоретичних основ силової протидії, з якою добре знайомі єдиноборці-традиційники. Багато зеків володіють лише інстинктом вбивці, тому теоретично пояснити характер нанесення ножових ран не можуть. Я знаю це все не з чуток, і ось, аналізуючи характер нанесення ран вбитій, порівнюючи ці рани з ножем, який знайшли представники поліції, а також з фізичними даними підозрюваного, відповідаю однозначно: ТАКИЙ ТОЧНИЙ УДАР В СЕРЦЕ ПРИ ТАКИХ ФІЗИЧНИХ ДАНИХ І ВІДСУТНОСТІ ВЕЛИКОГО ПАЛЬЦЯ, І ЦИМ ЖЕ НОЖЕМ НАНЕСТИ НЕМОЖЛИВО. Про це можу заявити і на суді перед присягою”.

Майстер по виготовленню ножів і експерт: “Ти ж знаєш, що я знімав покази, був присутній на розтинах і виступав свідком на судах по характеру і видах поранень від холодної зброї. Мене навчали медичні експерти і великі криміналісти. Тепер, після виходу у відставку, я є ліцензованим приватним експертом. Аналізуючи матеріали, які ти мені надіслала, можу стверджувати, що рана на тілі вбитої нанесена довгим ножем, а не тим, який показаний на фото, і який нав’язують в якості знаряддя вбивства. Це робиться спеціально із розрахунку, що люди не грамотні. І найголовніше – це фізичні можливості звинуваченого хлопця. Відсутність великого пальця на його робочій руці робить неможливим нанесення такого точного удару в серце, як це сталося в даному випадку у Вишнівці. І хоча ідеальної хватки для нанесення удару ножем не існує, є найбільш зручний для конкретної ситуації. тут був прямий удар від людини, яка перевершувала фізичною силою і ростом жертву. Можу припустити, що такий удар наніс військовий чи мисливець, так як вбивця знав, як розмістити в руці однолезовий ніж та ще й поставити лезо в потрібній площині. І ГОЛОВНЕ! Великий палець становить близько 60% площі ефективного захвату на рукоятці ножа. Цей хлопець не міг вчинити такий удар!”

Екс-поліцейський: “Старий поліцейський афоризм каже, що в умовах стресу навички людини деградують до мінімальних, які напрацьовані багаторазовою повторюваністю. Тому роблю висновок, що вбивця не був в стресі, він зробив смертельний удар холоднокровно і професійно, що не властиво 16-річному підлітку, який знаходився під дією алкоголю”.

Боєць батальйону “Азов”: У фільмах люди бачать, як ворожий солдат або поганий хлопець згинається чи помирає від швидкого ножового удару, але насправді люди помирають не настільки швидко і можуть ще довго продовжувати боротися за своє життя. Один мій товариш, який служив в Афгані, розповідав мені: “Чувак, ти уявляєш, коли ми попали на засаду, і я вже думав, що мені кінець, на мене з ножем вибіг душман, я чкурнув його шість, сім, вісім разів – а він все ще продовжував боротися зі мною! У стані афекту вони просто не помічали того, що вже були покійниками”. Усі знають про курчат, які продовжують бігати з відрубаною головою. Бувалі поліцейські і солдати тобі багато розкажуть про те, як і хто може нанести такий удар, як в дівчинки, яка загинула… Особисто я неодноразово мав справу з реальними випадками, коли навіть нетреновані люди змогли заблокувати і/або вибити ніж в агресора. Так, багато хто отримував при цьому рани, але всі вони залишались живими. Це я розповідаю тобі, Наталю, для того, щоб ти розуміла: дівчинка повинна була чинити опір або ж вбивць було декілька, що вони тримали її”

Джерело.