П’ять звичок, які провокують проблеми із печінкою

Якщо запитати будь-кого, що, на його думку, провокує проблеми із цим невеличким органом, то, скоріш за все, людина згадає алкоголь. Але спиртне не єдине джерело бід для печінки – кажуть данські вчені, які називають ще кілька небезпек.

Високий ризик “отримати” захворювання печінки таке як цироз є у людей, які страждають від ожиріння. Висока кількість відкладень жиру викликає жирову хворобу печінки, яка не обіцяє нічого хорошого.

Згубний вплив на печінку викликається надлишком солі. Люди, які зловживають солоними стравами, ризикують стати жертвами жирового гепатозу в результаті порушення водного балансу цього найважливішого для роботи організму органу.

Також, проблеми з печінкою можуть бути обумовлені цукровим діабетом – ця хронічна недуга збільшує ймовірність хвороб печінки на 50%. Так, при інсуліновому дисбалансі, як і у випадку зі зловживанням сіллю, печінка піддається жировому гепатозу.

Ще один фактор, який боляче б’є по печінці – куріння. Тютюновий дим впливає на цей орган опосередковано, викликаючи окислення організму в цілому, в результаті чого клітини печінки починають масово гинути.

Джерело.