Тернопільські студенти можуть спати спокійно. Поки що.

У ЗМІ періодично з’являється інформація про те, що Міністерство освіти планує зменшити кількість отримувачів стипендій, проте студентам тернопільських ВНЗ поки що можна не переживати через цю ситуацію.

Про це повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «Сьогодні, коли немає настільки розвиненого ринку праці, щоб студент міг легко знайти роботу і паралельно навчатися, – очевидно, що ми повинні зберігати той рівень стипендіального забезпечення, який є в Україні», – зазначила Міністр.

Лілія Гриневич підкреслила, що в Україні студентам складно знайти погодинну роботу, на відміну від західних країн. Тому зменшення кількості стипендіатів є недоцільним, оскільки буде демотивувати студентів здобувати вищу освіту.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив розмір мінімальної академічної стипендії для вишів III-IV рівня акредитації на рівні 1100 грн, а розмір підвищеної стипендії становить 1600 грн, тобто на рівні прожиткового мінімуму. Крім того, на педагогічних, природничо-математичних й інженерно-технічних спеціальностях розмір стипендії – 1400 грн, а підвищеної стипендії – близько 2 тис. гривень.

Джерело.