Ця дитина може померти, тому що забуває дихати, поки робить уроки і дивиться ТБ

Хлопчик може забути про те, що йому потрібно дихати, тому вночі він завжди спить в спеціальній масці.


Фінлі Карнелл є одним з 100 чоловік у Великобританії, у якого діагностували рідкісне генетичне захворювання – синдром вродженої центральної гіповентиляції. У всьому світі хворими на цей синдром є не більше 1 500 осіб. Це означає, що восьмирічному хлопчику потрібна допоміжна концентрація легень кожен раз, як він довгий час захоплений чимось або спить, повідомляє Daily Mail.

Мама Фінлі Аманда каже:

Якщо Фінлі занадто сильно на чомусь концентрується, наприклад коли дивиться телевізор або робить домашнє завдання, то він може перестати дихати. Ми намагаємося зробити так, щоб він жив нормальним життям, але це дуже складно з його синдромом.

Коли Фінлі народився, то його мама відразу запідозрила недобре: дитина була вся синя. Але акушерка запевнила жінку, що це були наслідки важких пологів. У перші п’ять тижнів життя Фінлі був підключений до апарату штучної вентиляції легенів, і, як тільки його відключали, хлопчик переставав дихати.

У лікарні Грейт Ормонд-стріт в центрі Лондона Фінлі поставили діагноз.



Зараз хлопчику вже вісім років, і він ходить в школу. Незважаючи на те що він навчився керувати своїм станом, йому досі доводиться спати з апаратом вентиляції легенів.

Джерело.