Керівників тернопільських КП депутати викликають на килим

Уже на черговій сесії міськради Тернополя, у грудні, депутати відкриють сезон звітування керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств ради. Відповідний проект рішення внесли голови практично всіх політфракцій, – пише Номер Один.

1477033351-ustanovi-ternopilska-miska-rada-jpg

Першим публічний звіт готуватиме управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, далі – КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» та  КП «Тернопільводоканал» і т.д.

До речі, ще задовго до появи проекту рішення голів фракцій аналогічний документ  зареєстрував депутат Роман Торожнюк, який вимагав заслухати на сесії Олега Вітика – начальника відділу технічного нагляду.

Народного обранця цікавило, за які кошти пан Вітик зводить другий поверх на своєму КП, хотів почути пояснення, чому приватні установи за технагляд беруть 1,5% від виконаних робіт, натомість у відомстві пана Олега просять 2,5% та ін.

Через те, що ініціатива Торожнюка з’явилася раніше та пройшла всю процедуру, Вітика вирішили послухати на цій сесії. Проте фактично жодного запитання ні Торожнюк, ні депутати в цілому до начальника управління не поставили. Міський голова похапцем поставив на голосування «взяти звіт до відома», який підтримали більшістю голосів.

Якщо так піде і надалі, то керівники КП та структурних підрозділів, які на початку мали острах виходити до депутатів, зможуть зітхнути з полегшенням, бо особливої прискіпливості від народних обранців, які самі на початку були налаштовані досліджувати роботу КП уважно, годі й чекати…

Джерело: Номер Один