“МРІЯ” придбала автомобіль швидкої допомоги для Шумської центральної районної лікарні

Медицина – один із пріоритетних напрямків благодійної діяльності агрохолдингу “МРІЯ”. Торік на підтримку цієї сфери компанія “МРІЯ” виділила 1,7 мільйона гривень.

“Ми купуємо дороговартісне обладнання (наприклад, рентгенапарати) для лікарень. Також закупляли автомобілі для потреб АТО, які використовуються для надання медичної допомоги. Ми співпрацюємо із Міжнародною асоціацією підтримки України. Це українська діаспора, яка допомагає шукати таке обладнання, яке можна дешевше купити, але воно є якісним і придатним для використання”, – каже директор благодійного фонду агрохолдингу “МРІЯ” Василь Мартюк.

З проханням придбати карету швидкої для лікарні до Агрохолдингу звернулася Шумська районна держадміністрація. Машину купили в одному з міст Франції.



Вона із 2007 року. На її придбання агрокомпанія “МРІЯ” виділила 70 тисяч гривень. “Автомобіль працював у місцевому аеропорту. Він доставляв хворих, які були в літаку. Так що він не спрацьований, не багато використаний. Ми на звернення Шумської райдержадміністрації знайшли цей автомобіль і доставили сюди. Знаю, що грошима для доставки автомобіля допомогла “МРІЯ”, – розповідає директор Міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО в Тернопільській областіВіталій Семенюк, – Я не є медик, але знаю, що коли людина хвора, її треба легко і безпечно транспортувати. Бо на наших ВАЗах будь-яка людина знаєте як себе почуває, коли її трясе. А це комфортна машина. Зі свого боку ми ще постараємося її дообладнати. Бо є така умова, що медичні прилади мають бути сертифіковані в Україні. Тобто ті, що у Франції використовується, вони не завжди підходять, тому деяке обладнання з неї зняте. Тобто машина буде ще більш функціональна. Але основне її завдання -доставити людину в лікувальний заклад у якнайкращому стані.”

У Шумській центральній районній лікарні є тільки дві карети швидкої допомоги. Та й ті часто потребують ремонту,- кажуть лікарі. – “Є в лікарні два транспортних засоби. Один дуже старий. Постійно потребує ремонту, інший -ВАЗ із 2004 року. Ця подарованамашина нам дуже допоможе в роботі. Особливо пацієнтам. Адже коли автомобіль “м’якше” їде, то це краще для хворого. Автомобіль зручний. Для транспортування хворого є абсолютно все – є місця для медичного персоналу і місця, де можна розмістити лікарські засоби. Є кондиціонер”, – розповідає заступник головного лікаря Шумської центральної районної лікарні Людмила Зінько.

Влада області відзначила позитивну тенденцію співпраці агрохолдингу “МРІЯ” із медзакладами Тернопільщини. “Ми сьогодні вивчаємо потреби медичних закладів. Пріоритетним є технічне переоснащення. Ми дякуємо сьогодні і агрохолдингу “МРІЯ”, дякуємо районній державній адміністрації, громаді Шумського району за те, що вони долучаються до вирішення проблем саме лікарні. Для нас сьогодні важливо, щоби кожен лікувальний заклад відчув зміни в системі надання умов для лікування хворих в тому, що відбуваються зміни по суті, а не по формі”, – наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністраціїСтепан Барна.

Директор благодійного фонду агрохолдингу “МРІЯ” Василь Мартюк наголошує, що левову частку у благодійній допомозі компанії займає медицина. – “Цьогоріч було додатково спрямовано ще близько 700 тисяч гривень. З інших важливих напрямків є освіта – це 4 мільйони гривень виділяється упродовж року і духовність – це близько 2 мільйонів гривень”.

Розмір фінансової допомоги на соціальні потреби залежать від того, скільки землі обробляє “МРІЯ” в районі. Зокрема Шумщина входить до трійки районів Тернопільщини, де агрохолдинг має один з найбільших банків землі.“У Шумському районі ми обробляємо близько 9 тисяч гектарів землі. Відповідно 900 тисяч гривень, можливо і мільйон, протягом року буде виділено на різні соціальні потреби.За перше півріччя було направлено більше 600 тисяч гривень на потреби наших пайовиків, громад, сіл в тому числі районного центру, зокрема й районної лікарні”, – зазначає Василь Мартюк.

Джерело.