Кременець увійшов в п’ятірку найцікавіших, але маловідомих міст України

Місто туристам рекомендують відомі тревел-блогери, які мають із чим порівняти.

Найбільше враження на мандрівницю Ірину ЖУРАВЕЛЬ справила бібліотека Кременецької академії та її історія, санна траса та Замкова гора із її легендами про Бонну Сфорца, – пише Пульс Кременця.

Кременець – невелике місто в Тернопільській області. Він не такий популярний і відвідуваний, як Львів чи Ужгород, але дуже затишний і з великим туристичним потенціалом.

Про це місто я чула дуже мало і була здивована, коли в ньому побувала – думаю, ви теж будете приємно здивовані його різноманітністю.

Симпатичний центр міста з костелом і старовинної бібліотекою, своя замкова гора з руїнами замку Бонни, катакомби, безліч легенд, Кременецькі гори і єдина в Україні дерев’яна санно-бобслейна траса – цього міста є чим вас зайняти на 2-3 дня.

Колись Кременець називали «Волинськими Афінами», так як тут був найбільший освітній центр. Бібліотека з Кременецького ліцею дала старт бібліотеці Київського університету ім. Т. Шевченка, раніше – університету Святого Володимира. У бібліотеці були зібрані найважливіші першодруки та перші рукописні книги на той час, а особливою гордістю були книги, датовані до 1500 року, і оригінали Острозької Біблії.



У Кременці посадили ботанічний сад, довгі роки вважався одним з кращих в Російській імперії. Пізніше його також перевезли до Києва, і він дав початок ботанічному саду ім. Академіка Фоміна.

Кременецький ботанічний сад в нинішній час також залишився – там можна подивитися на колекцію троянд, український ківі або на стародавні дерева віком по 600-700 років.

У місті є Кременецький замок, який нерозривно пов’язаний з ім’ям Бони. Бона була міланської графинею, яка ніколи не жила в Кременці, але її персона оточена легендами. Подейкують, що вона часто таємно приїздила до Кременця вдаватися до любовних утіх.А ще її вважали чаклункою, адже у неї були родинні зв’язки з самим румунським графом Дракулою і, за словами людей, вона ніколи не старіла, скільки б їй не було років.

Для любителів гострих відчуттів тут є санна траса, на якій тренують спортсменів – але покататися на ній можуть всі бажаючі. Сезон катання відкритий з квітня по жовтень, кататися можуть як дорослі, так і діти. Санки розвивають швидкість до 112 км / год – заряд адреналіну забезпечений! Вартість такого задоволення – 200-300 грн.

Джерело.