Чому Тернопільщина не приваблює переселенців зі сходу

Кількість переселенців на Тернопільщині, порівняно з іншими регіонами невелика. До прикладу, Харківська область прийняла майже двісті тисяч вимушених переселенців з окупованих територій. У Львівській області оселилося понад десять тисяч внутрішньо переміщених осіб, – пише За Збручем.

1477598288-lyudi-divchina-jpg

Тернопільська область – серед регіонів, куди не спішать переїжджати жителі Східної України. Серед причин – низькі зарплати, відсутність необхідних вакансій.

«Область і справді не дуже приваблює жителів Східної України. Є декілька причин – і перша, це, звісно, забезпечення роботою і відповідний розмір зарплати. У нашому регіоні немає багато великих підприємств, які пропонували високу зарплату.



У східних регіонах промисловість більш розвинена. Також дуже часто переселенці прибувають зі споживацькими настроями, дехто вимагає надати житло і відповідний соціальний пакет. Також є ще одна причина, чому переселенці не обирають Тернопільщину – це велика відстань від східних областей до нашого регіону. Найбільше переселенців оселяється у ближчих областях», – розповідає директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

Переселенцям зі сходу України часто пропонували вакансії у сільському господарстві, оскільки область агропромислова. Однак «піднімати село» на Тернопільщині жителі східних областей відмовляються.


Джерело: За Збручем