Отримав в око і дав в голову, але не кривднику

Апеляційний суд дав 850 грн штрафу хулігану, який 8 березня дав стільцем в голову жінці у скандально-відомому барі «Сіті»

Чоловік зайшов у бар, там одні відпочивальники бились. Хтось йому вдарив кулаком під око. Хлопець натомість взяв стілець і тріснув ним в голову жінці, яка опинилась поруч. Та впала і перевернула стіл. А в барі гуляли далі. Події відбувались торік.



Однак притягнути до відповідальності хулігана змогли тільки тепер. Адже суд І інстанції в лютому 2017 визнав хлопця невинуватим. Мовляв, прокурор не довів, що кримінальне правопорушення вчинив саме обвинувачений. При цьому суддя особливу увагу звернув на те, що є розбіжності у словах обвинуваченого та потерпілої, у чому був одягнутий останній. З таким рішенням суду не погодились ні сама потерпіла, ні прокурор. Останній подав апеляційну скаргу – просив скасувати вирок суду І-ї інстанції, ухвалити новий, яким визнати обвинуваченого винним у вчиненні злочину за ст. 296 КК та призначити йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 8500 грн. Апеляційний суд у вересні 2017 задовольнив позов прокурора частково – вирок скасував, а штрафу дав в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів – 850 грн.

Джерело.