На Тернопільщині дітям без щеплення від кору заборонять ходити до шкіл та дитсадків

У Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях дітей без щеплення від кору не допустять до відвідування дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів. Про такі запобіжні заходи повідомило Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що у цих областях спостерігається найбільше поширення інфекції.

“На початок вересня в Україні зареєстровано 1627 випадків кору, двоє дітей в Одеській області померли. Найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській (747 випадків), Одеській (589 випадків) та Тернопільській (70 випадків) областях”, – йдеться у повідомленні.

Здебільшого на кір хворіють діти, але є і значне число захворілих серед дорослих. Зазвичай хворіють ті, хто не був вакцинований проти кору.

“В Івано-Франківській області захворіли 591 дітей (79% від усіх захворілих), Одеській – 389 дітей (66% від усіх захворілих) та Тернопільській – 57 дітей (81% від усіх захворілих). Зазвичай хворіють ті, хто не був вакцинований проти кору”, – повідомляє МОЗ.

Дітей не допустять до навчання, поки вони не отримають всі потрібні дози вакцини за календарем. МОЗ закликає батьків усіх областей вакцинувати своїх дітей.



Також повідомляється, що якісної вакцини вистачає по всій Україні.

Кір є однією з головних причин дитячої смертності у світі. Він загрожує і дітям, і дорослим, не захищеним щепленням. Захворювання проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються блювання і пронос. Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку, інформує “ТСН”.

Головна причина спалахів кору — низький рівень охоплення вакцинацією. Минулого року менше половини українських дітей були щеплені від кору за графіком. На кінець серпня 2017 року другою дозою вакцини КПК за календарем щеплень були захищені 61% дітей віком 6 років.

Джерело.