У Тернополі на фестивалі “Сала і Самогону” побили рекорд (відео)

У Тернополі на гастрономічному фестивалі «Сала і Самогону» встановили черговий рекорд – тут із пивних діжок зробили контактну барну стійку, довжиною 40 м 93 см. Його, близько 18.00, зафіксували представники Книги рекордів України.

І хоч чогось надзвичайного у такому рекорді, як сказав один із організаторів фестивалю нема, однак це цікавий рекорд для заходу такого типу.

– В Тернополі ми зареєстрували рекорд, який вже не новий в Національному реєстрі рекордів України, – каже керівник Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова. – Адже ця історія триває вже впродовж багатьох років і починала з найдовшої контактної барної стійки в басейні… А сьогодні ми маємо не перевершений на даний момент рекорд – він за всіма параметрами перекриває попередні. Це означає, що сьогодні ми зареєстрували новий рекорд України, який називається – найдовша контактна барна стійка з пивних бочок. Ми нарахували 42 пивні бочки, була десь, кажуть, і 43-я, але ми її не знайшли. Довжина барної стійки – 40 метрів 93 сантиметри.

Який рекорд можна встановити на гастрономічному фестивалі, за словами пані Вєтрової, тернопільським рестораторам не підказували.



Виявилось, що ті – доволі обізнані у подібних речах.

– Я була здивована обізнаністю організаторів, – каже вона. – Адже ми справді дуже багато консультуємо охочих встановити рекорд, підбираємо номінації. У цьому випадку нашого втручання не було. Вони самі придумали креативний рекорд, самі скомпонували, зробили ескіз. І нам було приємно, що організатори, з якими ми працюємо упродовж років, обізнані, самі вирішують.

Головними організаторами цього рекорду, як розповів представник «Гільдії рестораторів Тернопілля» Олег Макогін, є партнер фестивалю – ТОВ “Микулинецький Бровар”.

– Ці дубові діжки під стійкою – нашого партнера, – каже Олег Макогін. – У більшості своїй вони – нові, будуть використані для виготовлення якоїсь продукції. Але, оскільки партнери якраз і замовили ці діжки, і вони прийшли вчасно, то на базі цих діжок цю стійку якраз і виготовили.

До слова, черговий запланований рекорд – це не єдине, про що говорили тернополяни напередодні проведення фестивалю. Не менш обговорюваною темою стало і саме місце проведення заходу – на Майдані Волі, неподалік Катедри, що не могло не викликати шквалу критики як серед тернополян, так і у ЗМІ. Чому саме там, також пояснив пан Макогін.

– Це обставини, – каже він. – В нас місто невеличке. В нас є тільки два майдани, які можуть помістити такі дійства. І є ще парки. У парку Шевченка, який ми часто використовуємо для таких подій, у таку пору дуже холодно. Ми впевнені в тому, що люди просто не прийшли б. Бо сидіти біля води в такий період неможливо. Через те мусіли проводити то в центрі міста, а оскільки Театральний майдан був зайнятий іншою подією, в нас не було іншого виходу, як спробувати зробити тут перший раз. Можливо, востаннє.

Представник організаторів не заперечив, що Катедрі таке сусідство могло не сподобатись.

– Я можу так сказати – ці вимоги, які нам поставила церква, ми виконуємо, – додав він

Джерело.