Двох волонтерів з Тернопільщини нагородили орденом

Громадською відзнакою – орденом «За спасіння життя» нагороджено волонтерів Віктора Панфілова і Марію Білецьку, які мешкають в м. Кременець на Тернопільщині.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, керівник якої – єпископ Нестор, є головою нагороджувальної ради.

Віктор Миколайович Панфілов і Марія Василівна Білецька у 2013-14 роках допомагали в організації медичної служби Майдану під час подій Революції Гідності в Києві. Закуповували медикаменти та доправляли їх медикам Майдану.

З початком бойових дій на сході України створили волонтерську групу «Кременець. Армія SOS!!!», упродовж більш ніж трьох років забезпечують військовослужбовців індивідуальними медичними аптечками (укомплектовано та відправлено близько 2 тисячі аптечок); медикаментами військові підрозділи та шпиталі.

Разом із медиком-волонтером Тетяною Іванченко ініціювали та організували закупівлю та логістику реанімаційного життєво важливого препарату. Співпрацюють з волонтерськими організаціями України та за кордоном.

Почесну відзнаку – орден “За спасіння життя” імені Л. Ковальчука засновано у 2015 році Благодійним фондом «Вірую» з метою вшанування медичних працівників або осіб чи організацій, які своїми діями, ризикуючи власним здоров’ям, врятували життя іншої людини чи систематичною працею рятували життя інших, а також за наукові здобутки в галузі медицини, що дало змогу зберегти здоров’я.

Як ми повідомляли, орденом “За спасіння життя” імені Л. Ковальчука нагороджено заступника начальника 1-го державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Тернопільській області майора Сергія Манзія.

Джерело.