Головний коп міста хоче впроваджувати глобальні проекти

32-річний Михайло Білецький на посаді керівника управління патрульної поліції Тернополя з  17 серпня. Він розповів «20 хвилин» про себе та перший місяць роботи у Тернополі.
Родом Михайло Білецький з Луцька, одружений, батько двох дітей – доньці 2,5 роки, синові -1,5.



Хобі: риболовля та спорт. У минулому – боєць роти особливого призначення «Світязь». Навчався у Луцькому національному технологічному університеті за спеціальністю обладнання переробних і харчових виробництв.
–     Пішов саме у цей університет, бо була нова цікава спеціальність, – розповідає Михайло Білецький. – Тим більше, що у нас на Волині багато профільних підприємств.

Після університету майбутнього керівника запросили на роботу на фірму, яка виготовляла меблі. Михайло пропрацював там вісім років програмістом-дизайнером.

–  Основне, що зрозумів для себе під час роботи, що сила в колективі, – каже Михайло Білецький. –  Чим міцніший колектив, ти більше можна досягти. Чому пішов у поліцію? Мабуть, щоб все-таки здійснити свою дитячу мрію – стати військовим. Оскільки виріс у сім’ї військовослужбовців, цей фах мені був дуже близьким.

Однак продовжити династію військових Михайло передумав, коли приїхав навідати старшого брата у армію. –     Не таку службу я собі уявляв! – продовжує чоловік. – Тому правоохоронні органи були для мене чимось далеким. Усе змінилося у 2014-му. Разом з братом пішли в добровольчий підрозділ патрульної служби поліції особливого призначення «Світязь». Воював в  Іловайську, Вуглегірську, Дебальцево…

Потім Михайло Білецький  вступив до лав патрульної поліції. Спершу працював командиром роти в Управлінні патрульної поліції Києва, потім  – заступником начальника у Харкові, а пізніше очолив патрульну поліцію Одеси.

–  Це була хороша школа та досвід,  – каже керівник. –   В Одесі  упродовж двох років  очолював Управління патрульної поліції. У серпні відбулася ротація і мене перевели до Тернополя. Загальновідомо, на службі накази не обговорюються. «Так точно!» і поїхав. У Тернополі я вже облаштувався, орендую квартиру, дружину і дітей забрав з собою.

На думку Михайла Білецького, тернопільські водії спокійніші, аніж одеські. І у Тернополі немає таких проблем на дорогах, як в Одесі.

–    Якщо говорити про Одесу, то це місто-мільйонник. Рух на дорогах дуже насичений. Це місто не розраховане на таку величезну кількість авто, – розповідає начальник. – Особливо проблеми у «старому місті», де вузькі вулиці, перенасичені транспортом. Відтак однією з основних проблем було через неправильне паркування і значна кількість аварій. У Тернополі звісно менше авто і водії введуть себе набагато спокійніше, що мені дуже подобається.

За період роботи уже в Тернополі, головний патрульний міста виділяє аварію з бензовозом на перехресті вулиць Будного-Шептицького у якій одразу потрапило 5 автомобілів. Сам водій бензовоза помер у кареті швидкої.

– Це дуже резонансне  ДТП, – каже керівник. – Я не пригадую чогось подібного під час роботи в патрульній поліції. Велику небезпеку складало розлите пальне, яке могло в будь-яку мить загорітися. А поряд постійно зупинялися автомобілі, бо ж людям цікаво подивитись, а дехто просто фотографував.

Керівник тернопільських патрульних звертається до тернополян, щоб вони не перешкоджали роботі патрульних у таких ситуаціях.

– Не зупиняйтесь у таких місцях, бо тоді збіглось дуже багато людей, – каже Михайло Білецький. –  Хтось навіть палив біля бензовоза… А це величезна небезпека! Патрульні намагалися вивести людей за межі тієї ділянки.

Як каже пан Білецький, у таких випадках людям краще триматись осторонь і стежити за новинами, звідти про все можна дізнатися.

– Хороших випадків у роботі патрульних мало, – додає керівник. – Так, ми рятуємо людей, допомагаємо їм – це позитив. А з негативу нічого не розповідатиму, бо це страшні речі, які не варто чути простим громадянам.  За словами Михайла Білецького, він хоче впровадити якісь глобальні проекти в тернопільській патрульній поліції. Проте які – поки мовчить, каже, що не варто забігати наперед. Усе покаже робота..

Джерело.