Тернополяни мають можливість виграти «зелену карту»

Брати участь у диверсифікаційній візовій програмі українці можуть  до 7 листопада.  Для цього варто заповнити онлайн-заявку на сайті  www.dvlottery.state.gov. Докладна інструкція із заповнення цієї заявки є українською мовою. Про це на засіданні Тернопільського прес-клубу повідомила віце-консул США, в.о. керівника відділу імміграційних віз Дженніфер Амос. «Бажаючі взяти участь у диверсифікаційній візовій програмі повинні пам’ятати цьогорічну особливість – фото на заявці повинне бути «найсвіжіше» – зроблене не більше, ніж за 6 місяців до подачі документів. Більше того, фото має бути зроблене на світлому тлі, без окулярів, навіть якщо людина постійно ними користується, та без фотошопу».

У заявку вносяться діти до 21-го року, якщо вони неодружені, подавати її можуть з однієї родини як чоловік, так і дружина.  Якщо заявка подана правильно, то претендент отримає лист-підтвердження реєстрації, на якому міститься спеціальний особистий номер. «Його потрібно зберігати, бо саме за цим номером людина зможе довідатися про виграш», – додала пані Дженніфер.

Участь у розіграші «зеленої карти», як неодноразово наголосила віце-консул, є безкоштовною.



«Раджу не користуватися сумнівними агентствами, які згодом вимагатимуть у разі виграшу немалі кошти. Навіть якщо хтось допомагає заповнити заявку, це повинна бути довірена і надійна людина, – наголосила гостя. – Також не раджу нікому повідомляти свій особистий номер анкети».

Результати розіграшу будуть відомі після 1 травня 2018 року – перевірити їх повинні самі заявники за особистим номером, адже державний департамент США жодних повідомлень сам не надсилає.

«Зайдіть на сторінку “Entrant Status Check” на веб-сайті www.dvlottery.state.gov  після 1 травня 2018 року, внесіть своє прізвище та номер-підтвердження», – розповіла Дженніфер Амос.

Анкету потрібно заповнювати дуже ретельно. Адже надання неправдивої інформації або підроблених документів на будь-якому етапі процесу може призвести до дискваліфікації та відмови у візі до США назавжди.

Заявку на отримання «зеленої карти» можуть подавати усі громадяни України, незалежно від віку, які мають повну середню освіту. Щороку понад один мільйон українців бере участь у диверсифікаційній візовій програмі. Виграють від 4,5 до 6,5 тисяч. Загалом, як повідомила Дженніфер Амос, наша країна входить у п’ятірку країн, мешканці якої найчастіше отримують «зелену карту».

Джерело.