Як звичайні мешканці роблять Тернопіль кращим?

Цими вихідними, 7-8 жовтня, в місті відбувся перший урбаністично-культурний фестиваль “Творча майстерня Тернополя”. Поділитись найліпшими ідеями із розвитку міста приїхали представники організацій із різних куточків України.

Спільноти та активні громадяни мають вплив на розвиток міста. Про це заявляють ті, хто крок за кроком втілює свої ідеї в Тернополі.  Як зайнятись переплануванням двору багатоповерхівки, як озеленити сквери, чим цікаві історичні пам’ятки міста, і, навіть, як самому організувати фестиваль – про все це два дні розповідали експерти-практики. Кожен з цих людей не чиновник, не депутат, а звичайний житель свого міста.

Під час презентацій діяльності різних спільнот, представник тернопільської ГО “Код міста” Степан Семенів розповідав, як півтора року тому з’явилась ідея створення комунальної установи – Тернопільського туристично-інформаційного центру. Аналогів йому  в Україні зараз немає, ТІЦ  цілодобово приймає туристів.

Потім, крок за кроком, члени організації “Код міста” почали запроваджувати нові фестивалі, як от пива і м’яса  “Фон Вакано Крафт Фест” та “Коза-Фест” у райцентрі Козова.

Також один із напрямків роботи ГО “Код міста”- упорядкування зовнішньої реклами. В Тернополі вивіски закривають фасади давніх будинків та псують зовнішній вигляд вулиць. Під час презентації продемонстрували рекламну вивіску магазину косметики Yves Rosher, що на вулиці Валовій. Великий щит із назвою крамниці ховає красиву стіну дому, тож в організації розробили макет вивіски, яка б не перекривала фасад.

А експерти зі Львова та Хмельницького розповідали, як можна створити спільнокошт і самим  мешканцям збирати гроші на потреби міста: нові урни для сміття, саджанці дерев та будь-що інше.

Джерело.