Для росіян зміниться процедура перетину українського кордону

Росіяни зможуть потрапити в Україну лише через відбиток пальця. Нове правило перетину кордону запрацює із 1 січня 2018 року.

Про це повідомив голова Держприкордонслужби України генерал-лейтенант Петро Цигикал, передає “Цензор.НЕТ”.

Нововведення стосуватиметься усіх громадян Росії, а також мешканців країн міграційного ризику. На закупівлю нових сканерів та облаштування робочих місць уже виділили 300 мільйонів гривень.
Зараз ми розглядаємо питання, щоб з 1 січня був введений біометричний контроль, будемо знімати відбитки пальців. Загалом у нас є 157 міжнародних і міждержавних пунктів пропуску. І нам сьогодні виділили 300 мільйонів гривень для закупівлі сканерів, облаштування робочих місць, створення складної системи, – заявив Петро Цигикал.

Такі міри вводять через те, що в Україні немає бази, в якій зазначалися б такі ідентифікуючі дані громадян РФ, які перебувають на території країни.

“У росіян, оскільки у них біометричних паспортів немає, ми будемо брати відбитки пальців і створювати свою базу. Це на базі нашого “Гарту”.



Цю інформацію будемо передавати різним структурам – СБУ, Міграційній службі, поліції та іншим”, – пояснив Петро Цигикал.

Зазначимо, що зараз росіяни в’їжджають в Україну лише по закордонному паспорту. Разом з тим, правила перетину кордону для громадян країн Євросоюзу з нового року не зміняться – як і раніше вони в’їжджатимуть в Україну лише з біометричним паспортом.

Джерело.