Скільки заробляють гральні заклади Тернополя?

На Тернопільщині в в поліцію періодично звертаються родичі ігроманів, бо ті програють чималі суми.

«Прийшли одного разу батьки, бо дитина програла всі отримані на весіллі кошти. Програють по 30, по 40 тис. грн, після цього приходять їх батьки до нас. А як тут поліція допоможе? Це те саме, що людина купила лотерейний квиток і програла», – розповів УНІАН начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета. За його даними, постійні клієнти місцевих гральних закладів – це чоловіки віком 25-35 років, які переважно не мають сім’ї. Регулярно сюди також випробувати долю приїздять таксисти.



Роблять ставки орієнтовно по 50 грн. «Є і підприємці, які грають, вони можуть 500 грн поставити. Але ці люди вміють себе контролювати, їхній азарт не шкодить сімейному бюджету», – зауважує Крета.

Одного разу після викриття нелегального грального закладу поліцейські завдяки вилученій комп’ютерній техніці отримали інформацію про обороти у даному бізнесі. Виявилося, що за день в зал ігромани приносять в середньому 20-30 тис. грн. Такі обороти можуть коливатися від дня тижня, оскільки у вихідні грають більше, а також від місця розташування закладу. Ті, які розташовані в центрі, неподалік автобусного та залізничного вокзалів, приносять більше прибутків. Останнім часом відстежити доходи нелегальних гральних закладів стало неможливим, оскільки його організатори вдаються до різних хитрощів. «В одному із ігрових залів, який ми викрили, стояв айбокс. Втім, виявилося, що це була лише оболонка, всередині стояла коробка з-під взуття, куди і потрапляли просунуті у щілину людьми гроші. Жодного комп’ютерного обліку і видачі квитанцій не було», – розповів Крета.

Найважче ж, зазначають в поліції, виявити організатора нелегального ігрового бізнесу. Адже навіть задокументувавши діяльність підпільної зали, слідчі отримують можливість спілкуватися хіба з адміністраторами закладу. Вони лише знають, що є якийсь умовний Петро, який давав їм зарплату і інструкції. А що саме це за людина вони і гадки не мають. Поза тим минулого року правоохоронцям вдалося встановити групу з уродженців Чернівецької області, які через підставних осіб облаштували на Тернопільщині чотири незаконні гральні заклади. Після довготривалих слідчих дій особи організаторів були встановлені, обвинувачення щодо них уже скеровано до суду. Також в поліції розповіли, які суми програють ігромани, які ще неприємності приносять ігрові заклади в Тернополі і яким чином і місті плануються боротися з ними.

Джерело.