Школяр з другом обікрали підприємця і всю ніч тринькали гроші

Поліцейські Борщівського відділення поліції вийшли на слід зловмисників, причетних до вчинення крадіжки. Одинадцятикласник разом з раніше судимим товаришем викрали з помешкання підприємця понад 42 000 гривень.

Крадіжка сталася 19 грудня у селі Іване Пусте. Повернувшись з гостини, родина підприємця помітила, що в підвальному приміщенні їхнього будинку витиснена віконна шиба. Господарі кинулися до оселі й виявили, що зникла барсетка з виручкою – понад 42000 гривень.

– Оглядаючи місце події, нам вдалося встановити деякі деталі, які згодом вивели на слід підозрюваних, – розповів начальник Борщівського відділення поліції Андрій Свинарчук. – Крадіями виявилися односельці потерпілих. Один – раніше судимий, інший – одинадцятикласник Чортківської школи-інтернату.



Зловмисників взяли вже наступного дня.

Як з’ясувалося, на злочин крадії приїхали з Чорткова. 17-річний школяр мешкає в райцентрі на орендованій квартирі, за яку платить мати, аби син мав можливість виступати за місцеву футбольну команду і тренуватися. Його спільник – раніше судимий за майнові злочини 25-річний односелець – теж часто буває у сусідньому райцентрі, бо, як з’ясувалося, з неповнолітнім мають спільне захоплення – грають у карти на гроші.

За попередніми даними, саме старшому зі зловмисників терміново знадобилися гроші – не вистачало на дорогий смартфон, тож поцікавився у неповнолітнього, чи не знає він «місця», де можна взяти немалу суму. Школяр зметикував швидко: батьки його товариша – заможні люди, і він навіть бачив, де вони ховають ключі від будинку.

Винайнявши таксі, зловмисники поїхали до рідного села. Додому не заходили, одразу подалися до будинку місцевих підприємців, адже знали, що ті в гостях.

На звичному місці ключів від помешкання одинадцятикласник не знайшов, вирішив проникнути через підвальне приміщення, витиснувши раму пластикового вікна.

Викравши велику суму грошей, зловмисники повернулися до райцентру і до ранку тринькали крадене на розваги, випивку, вгощання друзів. Тільки на послуги таксі, як з’ясувалося, витратили майже чотири тисячі гривень. Частину коштів поліцейські вилучили.

– На даний час ми з’ясовуємо причетність зловмисників до вчинення інших протиправних діянь, – розповів Андрій Свинарчук, – адже маємо інформацію, що неповнолітній не вперше обкрадає потерпілих. Тому оперативно-слідчі заходи тривають.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР за частиною 3 статті 185 ККУ. Вирішується питання про оголошення зловмисникам підозри а також обрання міри запобіжного заходу, повідомляють у поліції.

Джерело.