Впала полиця: 4-річна дівчинки померла вмуках, подробиці

Поліція розповіла про ті зрушення справи з приводу смерті 4-річної Кіри з Жовтих Вод. Про це повідомила речник відомства в Дніпропетровській області Анна Старчевська.

Нагадаємо, в кінці серпня 2018 року в лікарні потрапила 4-річна дівчинка Кіра. Маля було в майже бездиханному стані і не подавала ніяких ознак життя. Лікарями було прийнято рішення перевезти пацієнтку в лікарню Кривого Рогу, щоб там спробувати врятувати її життя. Дорогу до Дніпра дівчинка б не перенесла. Медики не змогли врятувати дитину.



Через несвоєчасне звернення матері до лікарів дорогоцінний час було втрачено, і дівчинка померла через 2 тижні.

Батьки стверджували, що на дівчинку впала полиця. Однак, пізніше стало відомо, що в загибелі дівчинки міг бути винен вітчим, який побив дитину. Дівчинка померла через перелом основи черепа, також на її тілі були виявлені множинні забої, була і внутрішньочерепна гематома.

Анна Старчевського заявила, що у даній справі було проведено ряд експертиз, щоб встановити причини загибелі Кіри. За їх результатами вітчиму дівчинки було повідомлено про підозру у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які і спричинили загибель дитини. Крім того, до суду було направлено клопотання про вибір запобіжного заходу підозрюваному.

21 січня суд повинен винести свій вердикт у цій справі.

Варто відзначити, що раніше активісти і родичі померлої дівчинки намагалися домогтися справедливості за допомогою мітингів і бойкотів. Про історію дізналися в столиці. Там на одному з українських телеканалів про смерть Кіри і заплутаних деталях того, що сталося розповіли в одній з програм.

Маму дівчинки посадили під домашній арешт ще у вересні 2018 роки за злісне невиконання зобов’язань по догляду за дитиною.

Джерело.