Спецоперація “Мігрант” триває на Тернопільщині

11 нелегалів виявили міграційники в Тернопільській області. Крім того, 46 разів документували факти порушення іноземцями правил перебування в Україні, відкрили 3 кримінальні справи. Дивує те, що на території України іноземні громадяни продають наркотики. Таких випадків виявили 307. 

 

 

Загальнодержавні профілактичні заходи під умовною назвою “Мігрант” тривають на Тернопільщині. Їх мета – запобігання порушенням законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, посилення заходів протидії нелегальній міграції, перевірка додержання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території України та запобігання вчинення правопорушень.

Працівники поліції спільно з Міграційною службою та прикордонниками перевіряють законність перебування на території краю іноземних громадян та виявляють таких, які вчинили правопорушення на території краю.

Під час спецоперації правоохоронці спільно з працівниками міграційної служби задокументували 46 адміністративних протоколів щодо порушення іноземцями правил перебування в Україні та невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства. Виявили міграційники під час операції і 11 нелегалів.

Ще понад 50 адмінпротоколів працівники поліції склали на іноземних громадян за порушення громадського порядку? керування транспортом у нетверезому станні тощо. Відкрили поліцейські й 3 кримінальні провадження за статтями 185 (крадіжка), 307 (незаконне придбання зберігання та збут наркотичних засобів) та 358 (підроблення документів).

Спецоперація триватиме до кінця травня, а злагоджена робота всіх інстанцій допоможе не лише затримати злочинців, але і викрити схеми осіб, які порушують міграційне законодавство.

Джерело.