У Тернополі привокзальна площа зміниться до невпізнаваності

Міський вокзал та прилеглу територію – перше, що бачать туристи, які приїздять до Тернополя. Невдовзі саме ця частина Тернополя зміниться. Реконструкцію розпочали з демонтажу МАФів.

“Ми плануємо насправді зробити тут набагато: комфортніше та зручніше паркування, розмежувати паркування таксі і приватного транспорту, зробити умови для паркування, автомобілів пасажирських, зокрема автобусів, мікроавтобусів. Хочемо створити умови сучасні, тому що ці конструкції – вчорашній день, їх треба демонтовувати забезпечити тут ланшафтну естетику”, – каже заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

Реконструкція передбачає з’єднання цієї території з Театральною площею, через Бульвар Чорновола. Тобто, вони будуть оформленні в одному стилі.

Після завершення робіт основними учасниками руху тут будуть пішоходи, а не водії, як це є зараз. Щодо руху авто, то під час реконструкції, його частково обмежать.

“Демонтаж – це перший крок, перший елемент і ми повністю відмовимось від зовнішніх реклам.



І хочемо, щоб ці зони генделиків теж зникли, бо це певна точка напруження для поліції”, – додає Владислав Стемковський.

Таким чином уже з нового року привокзальна площа стане окрасою нашого міста. тут з’являться місця для відпочинку, оновлять вуличне освітлення та відремонтують дорогу та тротуари.

Джерело.