На Тернопільщині горять поля

Тільки за одну добу рятувальникам Тернопільщини доводилося гасити три масові пожежі на полях області. Врятовано десятки гектарів посівів зернових культур.

Теперішній період називають пожежонебезпечним, відтак жителів краю просять не підпалювати стерню і солому. Це не лише шкодить ґрунтам, а й призводить до пожеж на посівах.

«Післяжнивні залишки зайнялися у селі Бутин Збаразького району на площі 2 гектари. Рятувальникам вдалося не допустити поширення вогню на площі 20 гектарів поля. Також горіли післяжнивні залишки на площі до двох гектарів у селі Білоголови Зборівського району. Там також було врятовано пшеницю, площа якої більше двадцяти гектарів.



Попередньо ще одна пожежа трапилася у селі Шершенівка Борщівського району. Там горів Камаз, який належить місцевому сільськогосподарському підприємству. Причини пожежі наразі встановлюються», – розповідає прес-секретар управління ДСНС в Тернопільській області Ірина Крупа.

Екологи нагадують: за випалювання стерні передбачена відповідальність у вигляді штрафів – від 170 до 340 гривень, а на посадових осіб – від 850 до 1190 гривень. Якщо ці дії, вчиненні на об’єктах природно-заповідного фонду, то штрафи зростають: від 340 до 680 гривень, на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень.

Джерело.