Тернопіль може стати «розумним» містом

За останній рік все більше міст в Україні впроваджують проект SmartCity. Це модель розвитку в 21 столітті на основі автоматизації і спрощення послуг та функцій міського управління.

Цього тижня в Тернополі перебували представники компанії «Сістем Солюшнс», які не лише сканували підземелля міста, але й розробляли моделі вдосконалення зовнішнього вигляду міста.

«Ми з радістю б могли допомогти впровадити у Тернополі «розумні» технології. Це дозволяє об’єднати усі комунальні служби, розробити розумні паркінги, 3D візуалізацію міста», – розповідає представник фірми «Lieca» в Україні Максим Галушко.

Щоб зрозуміти краще, треба подивитись приклади smart міст в Естонії. Тут громадяни голосують на виборах онлайн, реєструють народження дитини, замовляють документи і виготовлення паспортів в інтернеті. Це економить час, гроші і нерви.

В Тернополі ж для початку, представники «Сістем Солюшнс» розроблять модель по ремонту фасаду будинків, що розташовані за Архикатедральним Собором.

«Ми провели 3D-сканування довкола Катердри, так як там стоять не надто гарні будівлі і можливо в найближчому майбутньому за допомогою нашої роботи стануть гарнішими і будуть вписуватись в екстер’єр Собору. Ми створимо модель, за якою можна буде обновити фасади будівель, щоб привести їх в один стиль», –пояснює технічний консультант Михайло Туряниця.

Чи прийме міська рада такі інновації тернополяни зможуть побачити зовсім скоро.

Джерело.