Тернополянка відтворює старовинні прикраси, які купують за кордоном

Захоплення бісероплетінням переросло з хобі у роботу, яка приносить задоволення. Тернополянка Ірина Галущак відтворює старовинні прикраси, які знаходять своїй власників у різних країнах світу.

Дівчина розповіла “Нашому дню”, що перші вироби з бісеру виготовила ще в дитячому віці. Будучи маленькою, освоїла різні техніки плетіння.

А захоплення старовинними прикрасами розпочалось після книги Олени Федорчук “Українські народні прикраси з бісеру”. Відтоді у майстрині виникла ідея зайнятись відтворенням давньої краси. Ірина розповідає, що найбільше їй до душі гуцульські прикраси – немасивні та різнобарвні.

Дівчина згадує, як в дитинстві переживала труднощі із матеріалами для бісероплетіння, користувалась рибацькою жилкою і китайським бісером. Нині ж є великий асортимент матеріалів, тому для свої робіт бере капронову нитку і чеський бісер.

Ірина Галущак зазначає, що головне – любити свою справу.



Її хобі переросло в роботу і приносить гроші. Сьогодні вона має чимало покупців з-за кордону, у тому ж числі серед української діаспори. Прикраси дівчини знайшли своїй власників у Австрії, Франції, Великій Британії, Росії, Іспанії, США та інших країнах.

Джерело.