«Тернопільбуд» – єдина будівельна організація, що працює за державною програмою «Доступне житло»

28 листопада розпочався прийом заяв громадян для участі у програмі “Доступне житло” у Тернопільському регіональному управлінні Держмолодьжитло.

Міжвідомча комісія Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України затвердила два будинки, що зводяться ТОВ «Тернопільбуд» за адресою вул. Тролейбусна, позиція 1, 2 та Київська-Генерала М. Тарнавського, позиція 37, 38, 39, для участі у державній програмі “Доступне житло”.

У рамках цієї програми держава сплачує 30% вартості майбутнього житла громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, не мають власного помешкання або житлова площа складає не більше 13,65 м2 на кожного члена сім’ї.

Що ж до громадян, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6, пунктів 10-14 частини другої статті 7 та абзаців четвертого, шостого і восьмого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту» та внутрішньо переміщеним особам держава компенсує 50% для купівлі нового житла.

Для отримання державної допомоги їхній середньомісячний грошовий дохід разом із доходами членів сім’ї повинен складати не більше 5-кратного розміру середньомісячної заробітної плати із розрахунку на одну особу, розрахованого згідно з даними Держстату.

Джерело.