“Хлопчикові намагалися допомогти друзі, але…”: на Київщині трагічно загинула дитина

У поліції Київської області повідомили деталі смертельної події, яка сталася 9 липня у селі Лосятин Васильківського району.

 

 

“Компанія дітей без нагляду дорослих відпочивала на місцевому озері. Раптом восьмирічний хлопчик послизнувся на бетонних плитах, які знаходяться вздовж берегової лінії озера, і впав у воду. Інші діти намагалися витягнути одного з води, але їм це не вдалося. Приблизно через 20 хвилин на місце трагедії приїхав батько хлопчика, витягнув його з води, але дитина вже була без ознак життя”, – повідомляють в ГУ НП Київської області.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (“Умисне вбивство”).



Встановлюються всі обставини трагічної події.

У поліції кажуть, що ще один неповнолітній загинув в селі Літки Броварського району.

“16-річний підліток зі своїми молодшими братами і другом, з дозволу матері поїхали на велосипедах купатися на річку. Там молодший 12-річний брат, що не вмів плавати, виліз на спину старшому 16-річному брату і, охопив його шию руками. Вони разом попливли на протилежний берег річки. Через деякий час старший брат став періодично зникати під водою і знову виринати, хапаючи ротом повітря, поки остаточно не зник під водою. Побачивши це, інша дитина почала кликати на допомогу, але врятувати вдалося тільки його”, – повідомляють в ГУ НП Київської області.

Тіло хлопчика дістали з води і направили на експертизу для встановлення причини смерті. За цим фактом також відкрито кримінальне провадження.

 

Джерело.